Tips när du köper naturliga hudvårdsprodukter

Intresset för ekologisk och naturlig hudvård har ökat markant de senaste åren. Ekologiska skönhetsprodukter var tidigare en liten sektion i hälsokostbutiker, men nu finns det ett enormt utbud med bra och prisvärda produkter. I takt med att folk efterfrågar ekologiska livsmedel i allt högre utsträckning har även efterfrågan på hållbara hudvårdsprodukter ökat. Här kan du läsa mer om vad det är för något samt vad du bör tänka på vid köp.

Var är hållbar och naturlig hudvård?

Naturlig hudvård syftar främst till produkter som till stor del innehåller innehåller ekologiska ingredienser och andra ingredienser som förekommer i naturen, exempelvis naturliga eteriska oljor och extrakt. De innehåller få eller inga syntetiska ingredienser. Precis som ekologiska livsmedel innehåller ekologiska produkter ingredienser som odlats med ekologiska metoder. För att få marknadsföras som ekologiska måste produkterna ha en EU-certifiering. Det finns dock ingen certifiering för naturlig hudvård.

Köp hos seriösa återförsäljare

När du köper ekologiska och naturliga hudvårdsprodukter bör du alltid välja en seriös återförsäljare. Det kan även vara en god idé att köpa på nätet eftersom priserna oftast är bättre. Du hittar många prisvärda produkter för bra resultat online. Läs alltid kundrecensioner om produkterna för att försäkra dig om kvaliteten. Undvik oseriösa hemsidor eftersom förekomsten av bluffprodukter ökar. Naturliga produkter innehåller högkvalitativa ingredienser och därför bör du försäkra att de är äkta.