Köp billigare bröd och mat på nätet

När läget runt om i världen är oroligt har matpriserna en tendens att stiga. Det är precis vad som hände under coronapandemin och senare när kriget i Ukraina tog sin början. Mellan maj 2021 och maj 2022 steg livsmedelspriserna med hela 8,5 %. Men det finns sidor på nätet där du kan hitta mat till ett bättre pris än i affärerna.

Att handla i matbutik på nätet

Om du vill ha en billigare matkasse på nätet är matbutikernas onlinebutiker inte ett alternativ för dig. Undersökningar visar att det faktiskt är dyrare att handla mat online hos matbutiker än vad det är att besöka dem fysiskt. Kanske beror det på att personalen måste plocka dina varor manuellt och att det därför blir dyrare för arbetsgivaren när du handlar på nätet.

Handla mat online från andra företag

För att hitta billigare mat på nätet kan du behöva leta runt på olika hemsidor. Vissa onlinebutiker erbjuder mat som annars skulle slängas till ett bättre pris. Det kan exempelvis vara varor med kort datum eller limited edition-varor som inte sålt som förväntat. Det finns också onlinebutiker som tack vare sitt nischade sortiment kan erbjuda varor till ett bättre pris. Vill du köpa billigare knäckebröd online, klicka här.