Vara mer miljövänlig

För en hållbar värld behöver vi ändra vårt köpbeteende. Vi kan inte alltid köpa det billigaste. Ibland måste man satsa på de miljövänligare alternativen, även om det kostar lite mer eller är lite besvärligare att få tag på. 

Det finns flera bra produkter där ute, några som man aldrig har hört talas om och några som man inte tänker på att köpa.   Det finns exempelvis nedbrytbar plast att köpa. Att köpa fryspåsar och nedbrytbara tallrikar är att göra moder jord en rejäl tjänst.

Så mycket plast hamnar på våra soptippar och dumpas i naturen. genom att köpa nedbrytbara plaster så kan du skapa din egen kompost och slänga plastpåsar med lite bättre samvete. När man ska vara miljövänlig måste man göra mer medvetna val. Istället för att köpa ett tiopack med plasttandborstar till hemmet kan man hitta tandborstar i bambu eller trä som är mycket lättare att återvinna och för naturen att bryta ned och omvandla till mull.

Se över vilka inköp du gör under en månad och försök hitta saker du kan byta ut eller skippa för att skona miljön. Idag finns det näsan alltid ett miljövänligt alternativ. Till och med gravstenar har gått från att vara tung sten till stenkomposit, vilket är ett återvunnet material som är två tredjedelar lättare. Det är också lättare att återanvända stenen och att rengöra tack vare att stenarna är nästintill porfria. Även om sten också är naturligt så kräver det mer underhåll än en stenkompositen.

Det finns mycket man kan ändra i hemmet redan i dag. Byt ut glödlamporna mot lågenergilampor som håller i flera år. Välj miljövänlig och ekologisk mat när du handlar, speciellt när det kommer till kaffe och choklad då dessa två varor kan vara införskaffade med felaktiga medel och under mindre humana arbetsförhållanden.