Cykla för miljöns skull

Om vi tittar på olika fortskaffningsmedel så måste ju cykeln vara den som är överläget bäst för miljön. Att cykla för miljöns skull innebär att man inte släpper ut några som helst föroreningar utan att man med egen eller batterikraft tar sig fram till olika platser.

Det har blivit allt populärare med elcyklar och där så får man hjälp via en elmotor när du cyklar. Du måste dock fortsätta trampa för att den ska ge dig den extra kraft att ta dig framåt. Som max så får en elcykel inte överstiga 25 kilometer i timmen och om du kommer över den hastigheten så slår motorn av och du får med egen kraft ta dig framåt. Om detta verkar intressant så kolla upp vilken modell som skulle passa dig. Det finns en hel del att välja bland och i olika prisklasser.

Nu kanske cykel passar bäst för den som pendlar till och från arbetet. Du får även en viss motion trots att du använder elcykel. Cykling är som de flesta vet en skonsam träningsform och om du inte alls tränat så mycket tidigare så kanske en elcykel kan få dig att påbörja ditt nya liv. Den ger dig hjälp vid backar och om du vill så kan du stänga av den elektriska funktionen och trampa helt själv vissa sträckor. Att ta cykeln istället för bilen är att verkligen tänka på miljön så varför inte både tänka på miljön och tänka på sig själv och få motion samtidigt.