Passa på att plocka Fårticka

Det vegetariska köket har blivit allt populärare och fler och fler människor väljer att äta vegetarisk kost, om inte uteslutande så i alla fall betydligt oftare än vad människor generellt gjorde för bara några år sedan. Och faktum är att det vegetariska köket har en hel del delikatesser som man bara inte får missa.

Nu är snart hösten här och det är dags att ge sig ut i skogen för att leta de små gula trattarna, men ibland har de inte kikat upp ännu och ibland är de alldeles på tok för svåra att hitta att man helt enkelt måste ge upp tomhänt, men en svamp som håller det den lovar är Fårtickan som oftast finns i mängder där den växer. Fårtickan är en oerhört god svamp som får oförtjänt lite uppmärksamhet trots att den faktiskt är riktigt god, enkel och lätt att variera.

Fårtickan är skogens silver i motsats till kantarellen som kallas för skogens guld. Fårtickan är oerhört mångsidig och det går utmärkt att använda den som ett substitut till kött, fisk och fågel. Fårtickan kan du förvälla och ha i frysen eller så gör du en god stuvning som du lägger på mackan. Så om du inte har ätit den förut så se till att prova den i år, du kommer inte att ångra dig!

Det är få saker som är så härliga som att vara ute i skogen under den svenska vackra hösten, ta med dig fika och ge dig ut i den friska höstluften!