Din hälsa i fokus

Vi glömmer att sätta hälsan i fokus, istället väljer vi att se till vår familj och vänner och sätter deras behov och hälsa före vår egen. Det är lätt att glömma att en del val som vi gör i vardagen är inte hälsosamma för oss. Hur kan du skaffa bättre hälsa utan att vända upp och ned på hela vardagen?

Ett piller om dagen

Din kropp behöver oftast fler mineraler, vitaminer och diverse ämnen än vad vi lyckas få i oss via kosten. En multivitamintablett om dagen kan göra susen för ditt immunförsvar, ditt nervsystem, din mage och allmänna mående. Så klart är det bra om du kan välja ett ekologisk alternativ, det finns även varianter som är helt utan animaliska tillsatser så det är lämplig till vegetarianer.

Lediga dagar

Ge dig själv lediga dagar och helger under månaden. Dagar då du inte ställer krav på dig själv och endast nödsituationer får dig att handla. En dag då du inte ska plocka efter hela familjen, då disken kan få stå till dagen efter eller då du lämnar hemmet och besöker ett spa eller hälsar på hos en kompis och dricker kaffe sent in på kvällen. Dagar utan måsten är absolut nödvändiga när du lever i en stressad tillvaro.

Prata med någon

Du behöver inte ha en diagnos eller känna dig deprimerad för att ha ett behov att prata med någon. Att besöka en terapeut ger dig möjlighet att ventilera, få en objektiv syn på ett problem och hjälpmedel för att hantera situationer som du finner svåra. Det kan dock vara svårt att få tider då terapeuter och psykologer är få och de som vill ha hjälp många.