Bra ekonomi leder till bättre hälsa

De som har en stabil ekonomi och vet att de klarar av sin vardag, lever lyckligare och är generellt hälsosammare än de som måste stressa, kämpa och vrida på varje krona för att få en normal vardag. Hur kan du leva smartare och mer ekonomiskt för att gynna ditt eget välmående?

Använd rabattkoder

Med onlinetjänster som Rabattsök kan du shoppa dina förnödenheter och några lyxprodukter till rabatterat pris. Tjänsten har samlat tusentals olika sajter och visar upp uppdaterade och giltiga reor och rabatter. Varje procent eller fraktfritt alternativ du kan använda när du köper online, är sparade pengar du kan sätta in på sparkontot istället.

Mikrotransaktioner till sparandet

Om du är osäker på att starta ett månadssparande kan du använda mikrotransaktioner istället. Såsom i exemplet ovan: efter du har sparat in 50 kronor på frakten lägger du över 50 kronor till sparkontot istället för att låta dem ligga kvar på kortet och spenderas på en extra kaffe eller snusdosa. När du skippar att äta lunch ute och tar med en matlåda kan du överföra 80 kronor till sparkontot istället för att använda det till lunch nästa vecka. Du får kontroll över hur mycket du sparar, blir taggad över att se sparkontot växa och kanske väljer att lägga om dina vanor ännu mer för att spara ytterligare några kronor.

Se över fasta kostnader

Vi tror att fasta kostnader är oundvikliga, och till viss del är det sant, men du kan påverka priserna. Genom Kundkraft kan du få bästa elpriset omförhandlat varje år och ett samtal till ditt försäkringsbolag kan leda till att du får ned försäkringen på bilen eller huset. Behöver du så mycket surf till mobilen som du betalar för idag? Om du har ett öppet abonnemang kan du testa att skruva ned mängden surf i en månad eller två och se om du klarar dig med mindre. Och så klart, alla dessa pengar du sparar varje månad ska först och främst in på sparkontot!