Barnkalas i naturen

Nu när våren är här blir det lättare att hitta på trevliga aktiviteter utomhus för hela familjen. Låt ditt hus vila och slipp en hel städdag efter kalaset genom att anordna barnets kalas i naturen istället. Om inget annat är det en chans för barnen att få en härlig dos med frisk luft!

Tillbehör

Planera packningen noggrant om ni kommer att vara en bit ifrån hemmet. Du behöver få med dig allt som krävs för att anordna ett fint kalas. Ta gärna hjälp av andra föräldrar och fråga om några fler vuxna kan följa med och hjälpa till med barnen. Det är inte lätt att hålla en hel klass med sockerstinna ungar i styr!

Gå in på Kalaskungen och titta på deras utbud. Där kan du köpa ballonger att blåsa upp på plats, engångstallrikar som är lätta att bära dit och hem samt temaartiklar som gör ett barnkalaset till en möjlighet för barnen att leva sig in i sin favoritvärld.

Nödvändigheter

Se till att ha med vatten och extrakläder. Någon kommer att spilla eller bli blöt och då är det bra att ha med en extra tröja eller ett par byxor. Se till att välja en plats med närhet till en toalett eller utedass. Det är viktigt att platsen inte är för nära en storväg, speciellt om barnen är små och har mycket spring i benen. Be föräldrarna att skicka med allt deras barn kan behöva för utflykten: det inkluderar eventuella mediciner, kläder efter väder, varselväst och så vidare.

Maten

Fråga i tid om några av barnen är allergiska mot något och be i så fall dessa föräldrar om alternativ som kan serveras. Du ska inte behöva spräcka kalasbudgeten för att behöva göra individuellt anpassade måltider till tio eller femton barn. Om du vill kan du se till att mat och tårta är laktosfria eftersom det är de vanligaste allergin och lätt att hitta recept till. Du hittar flera alternativ på tårtor hos ICA. Ta med mat och snacks som är lätta att äta och går fort att städa upp. Grillad korv och kakor eller frukt lämnar minimalt med skräp och uppskattas av alla barn!