{"id":263,"date":"2020-11-30T10:28:54","date_gmt":"2020-11-30T10:28:54","guid":{"rendered":"https:\/\/vild-eken.se\/?p=263"},"modified":"2022-04-29T12:11:48","modified_gmt":"2022-04-29T12:11:48","slug":"lange-leve-italien-och-dess-matkultur","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/vild-eken.se\/lange-leve-italien-och-dess-matkultur\/","title":{"rendered":"L\u00e4nge leve Italien och dess matkultur"},"content":{"rendered":"

\"\"<\/p>\n

Pasta i all \u00e4ra, men italiensk mat \u00e4r mer \u00e4n bara spaghetti. Alla som har varit i Italien har s\u00e4kerligen uppskattat landet f\u00f6r sin vackra sm\u00e5 byar<\/a> med vindlande gator. Det finns en alldeles speciell atmosf\u00e4r, inte minst p\u00e5 grund av alla sm\u00e5 mysiga restauranger d\u00e4r du kan sl\u00e5 dig ner och \u00e4ta pizza och pasta. Dock finns det roligare saker du kan tillaga \u00e4n de vanliga klassikerna.<\/p>\n

Gl\u00f6m inte tilltuggen<\/h2>\n

Du beh\u00f6ver inte st\u00e5 l\u00e4nge vid spisen f\u00f6r att kunna bjuda p\u00e5 en italiensk afton. Det finns gott om charkuterier och andra goda ostar du kan erbjuda g\u00e4sterna. N\u00e5gra klassiska italienska charkuterier \u00e4r salami, parmaskinka och bresaola. Parmaskinkan har en neutral smak vilket g\u00f6r att den kan kombineras med andra smaker som till exempel melon<\/a>. F\u00e5 inspiration fr\u00e5n internet\u00a0f\u00f6r att duka upp en riktigt l\u00e4cker buff\u00e9.<\/p>\n

K\u00f6ttbullar p\u00e5 italienskt vis<\/h2>\n

K\u00f6ttbullar \u00e4r n\u00e5got vi f\u00f6rknippar med Sverige, men visste du att du kan g\u00f6ra din alldeles egna variant av italienska k\u00f6ttbullar. T\u00e4nk p\u00e5 att g\u00f6ra k\u00f6ttbullarna lite st\u00f6rre \u00e4n vanligt. F\u00e4rsen kan g\u00e4rna fyllas med basilika och lite extra ost, eller s\u00e5 kan du krydda tomats\u00e5sen med lite extra basilika. Gl\u00f6m inte heller en skv\u00e4tt vin, en buljongt\u00e4rning och tomatpur\u00e9 och l\u00e5t sedan k\u00f6ttbullarna vila i den puttrande s\u00e5sen. Serveras med pasta.<\/p>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

Pasta i all \u00e4ra, men italiensk mat \u00e4r mer \u00e4n bara spaghetti. Alla som har varit i Italien har s\u00e4kerligen uppskattat landet f\u00f6r sin vackra sm\u00e5 byar med vindlande gator.…<\/p>\n","protected":false},"author":84,"featured_media":0,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":[],"categories":[4,5],"tags":[],"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/263"}],"collection":[{"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/users\/84"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=263"}],"version-history":[{"count":2,"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/263\/revisions"}],"predecessor-version":[{"id":293,"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/263\/revisions\/293"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=263"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=263"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/vild-eken.se\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=263"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}